Radu Negulescu – Omul care s-a trezit din Matrix – Noi venim din viitor 40


Stiti cum este sa deschizi ochii si sa îti dai seama ca te-ai trezit din Matrix ? Va aduceti aminte de celebrul film al fratilor Wachowski, de ideea ca traim cu totii într-o matrice unde fiinta noastra nu este decît o baterie care o alimenteaza ? Problema cu aceasta metafora este ca nu prea este o metafora ci radiografia destul de fidela a realitatii în care traim. Cei care se trezesc din Matrix, cei care au curajul sa ia pilula rosie în locul celei albastre vad dintr-o data adevarul ascuns în plina lumina. Dar exista o sansa si pentru cei care prefera sa traiasca într-o serie de iluzii confortabile.

Tot ceea ce vezi în jur, de la banii din buzunar sau din cont, la joburi, viata sociala si personala este doar povestea pe care ti-o spui despre tine. Problema e ca de cele mai multe ori preferam sa traim într-o iluzie daca asa ni se pare ca e mai confortabil. Avem însa aceasta sansa uriasa care se numeste « criza ». Criza este cel mai mare bine care ti se poate întîmpla întrucît ea este motorul schimbarii. Viata are un pret pentru ca într-o zi vei muri. Fara moarte, viata ar fi moarta pentru vesnicie. Dar, stiind ca mori, vrei sa te bucuri de bucata de viata de care ai parte. Criza vine peste tine pentru a omorî omul vechi si a face loc omului nou. Criza este moartea care te trezeste la viata. Se poate petrece pe un plan individual dar se poate desfasura si colectiv, la nivel de umanitate. A avut multe forme de-a lungul istoriei. Ultima de care am aflat se numeste coronavirus. A intrat în vietile noastre amenintîndu-le cu moartea si ne-a dat sansa extraordinara de a ne trezi din lumea iluzorie în care traiam. Acea lume care nu-si putea rezolva problemele decît prin conflict si prin razboaie.

Acea lume moare si face loc alteia în care noi vom fi principalii actori. Dupa coronavirus vom trai într-o lume cu totul altfel dar depinde de fiecare dintre noi cum va fi acest « altfel ». Unii dintre noi au acest dar de a vedea în viitor si ne pot arata pe unde e mai bine sa o luam pentru a ajunge la versiunea de viitor mai buna pentru noi.

Radu Negulescu este un om care are în el aceasta alchimie a viitorului. Si-a fondat compania de solutii online la 16 ani. Acum are 200 de angajati, mai bine de 500 de clienti si patru birouri în România. Mai are birouri si la New York, în Nigeria si în Senegal. Va aduceti aminte de alegerile din 2014 ? De victoria surprinzatoare a unui primar din Sibiu la presedintia României ? Cum a fost posibil, într-o tara latina si destul de agitata, ca un român de origine germana care vorbeste cu încetinitorul si nu prea ne arata vreo emotie sa cîstige ditamai alegerile prezidentiale ? A fost posibil datorita unui vot masiv care a fost mobilizat pe internet si pe retelele sociale. Omul din spatele campaniei de social media care a contribuit masiv la victoria lui Klaus Iohannis în 2014 a fost Radu Negulescu. Atunci a vazut în viitor si asta face si acum. Il veti descoperi astazi la emisiunea « Noi venim din viitor » si va promit un dialog fascinant despre lumea în care traim, despre viata, despre ce facem si despre ce sîntem în ceea ce facem. Mai multe despre el si proiectele lui puteti afla la adresa : www.trencadis.ro

0:00
0:00