Grégoire Vigroux – La French Tech – Romanian touch


Viitorul despre care povestim la Radio France Internationale România este unul multiplu. Plusvaloarea viitorului nu sta închisa în mintea unui individ ci în locul în care mai multe minti rezoneaza împreuna la aceleasi idei. Plusvaloarea se afla în relatia umana. Doar în locul în care doi oameni intra în relatie apare ceva nou. Acelasi lucru este valabil si pentru oameni si pentru afaceri si pentru tari întregi.

Cînd doi oameni se întîlnesc ei aduc pe lume ceva nou : relatia lor. Cînd doua start-up-uri se conecteaza, apare ceva nou : un business care se scaleaza, adica ambele cresc mai bine împreuna decît separat. La rîndul ei, o tara, cum este România, e mai puternica în relatia cu o alta tara, cum este Franta. In relatia franco-româna si România si Franta sînt mai puternice.

Vom vorbi astazi la emisiunea « Noi venim din viitor » despre aceasta întîlnire a start-up-urilor românesti cu cele frantuzesti. Ati auzit de organizatia La French Tech ? S-a nascut în 2014 din dorinta autoritatilor franceze de a sustine dezvoltarea de start-up-uri în Franta. La French Tech s-a dezvoltat mai întîi în Franta unde numara acum 13 mari orase si 45 de comunitati locale, dupa care s-a extins si în alte tari fiind prezenta în aproape o suta de mari capitale.

Antena româneasca a French Tech este una dintre cele mai active dintre ele si l-am invitat astazi la emisiunea « Noi venim din viitor » pe Grégoire Vigroux, presedinte ei. Grégoire este ca mercurul sau argintul viu. De oriunde îl apuci îti scapa printre degete. Este cel mai activ antreprenor pe care l-am cunoscut pe meleagurile românesti. România e patria lui de suflet. Aici traieste de multi ani si aici si-a inventat afacerile. 19 din cele 21 de firme în care este implicat se afla în România.

Pe 13 septembrie antena româneasca a French Tech va organiza o zi speciala la ambasada Frantei unde sînt invitati peste 500 de reprezentanti ai start-up-urilor din România si din Franta. Evenimenul « La French Tech – Romanian touch » este revelatorul relatiei franco-române în universul start-up-urilor care ne creioneaza viitorul. La French Tech este partener al acestei emisiuni iar interviul cu Grégoire Vigroux va avea loc în limba franceza. Puteti afla mai multe la adresa : https://lafrenchtech.com

0:00
0:00