George Andrei Badita si Andrei Ciobotaru – Mos Martin, o poveste cu ursi, paduri si NFT-uri


Viitorul este partea nevazuta din ceea ce vedem acum, în prezentul nostru. Dar ce vedem în prezentul nostru ? Aici lucrurile se complica. Unii gasesc în prezentul lor doar umbra trecutului lor. Oamenii astia proiecteaza în viitor doar regretul pentru ceva care nu mai exista. Viitorul lor este opac, plin de amenintari cu parfum de apocalipsa. Cine sînt acesti oameni ? Sînt cei care stau lipiti zi si noapte de niste televizoare cu care îsi alimenteaza propriile frici. Se uita la niste indivizi pe sticla care îngîna non stop ecoul unei Românii încremenita în trecutul ei.

Nu va închipuiti ca oamenii se uita la televizor ca sa se informeze. Asta e o poveste pentru adormit copiii. Ne uitam la televizior ca sa ne reconfortam propriile noastre credinte si idei. Televizorul nu te informeaza ci reflecta umbra propriilor tale frici. Nu vreau sa generalizam. Exista si locuri mediatice în care puteti afla cîte ceva despre cealalta Românie. România în care lucrurile merg, evolueaza, România care se conecteaza la viitor prin tehnologie.

Imi aduc aminte de primul interviu pe care l-am facut cu Florin Talpes de la Bitdefender. I-am facut portretul pentru ziarul Le Monde si cred ca au trecut de atunci mai bine de 20 de ani. Omul asta a început afacerea Bitdefender cu sotia lui într-un apartament de bloc comunist din Bucuresti. Si a devenit peste ani primul unicorn din România, adica prima afacere care a depasit un miliard de dolari. Apoi au venit altii.

Ati auzit de UiPath ? Este o afacere de automatizare de procese pe care cîtiva tineri au imaginat-o într-un apartament modest din Bucuresti în 2015. Acum valoreaza peste 40 de miliarde de dolari si este listata la bursa de la New York. Dar de Elrond ati auzit ? E o afacere în tehnologia blockchain începuta de doi frati din Sibiu în 2018, Beniamin si Lucian Mincu. Stiti cît valoreaza acum ? In jur de trei miliarde de dolari. Chiar acum, la ora asta la care noi spunem povesti de business la emisiunea « Noi venim din viitori », mii de pustani din România rescriu viitorul cu ajutorul unor tehnologii care evolueaza cu o viteza extraordinara în universul digital.

Ati auzit de Mos Martin ? Cu siguranta. Este un urs. In curînd va fi un urs digital cu care puteti construi proiecte de vis în universul digital. Puteti cîstiga si bani. Va fi lansat în curînd de doi tineri români care conecteaza România la viitor. George Andrei Badita si Andrei Ciobotaru se afla astazi cu noi la emisiunea « Noi venim din viitor » si ne vor povesti despre proiectul lor de suflet.

George Andrei Badita a studiat dreptul la Bucuresti, dupa care a lucrat ca team manager la British Museum si la Academia regala de arte de la Londra. Andrei Ciobotaru a studiat business-ul la Londra, a lucrat pentru mai multe banci în Anglia si în România si este pasionat de Realitatea Virtuala si de Augmented Reality, adica Realitatea Marita cu instrumente digitale. Impreuna dezvolta un proiect folosindu-se de tehnologia blockchain despre care vom povesti în aceasta emisiune. Mai multe despre ei si proiectele lor puteti afla la adresa : mosmartin.club

0:00
0:00