Dumitru Petreus – Wello.ai, aplicatia cu care slabeste copilul tau (si tu, daca vrei)


Astazi ne vom apleca asupra bunului nostru cel mai de pret : corpul nostru. Mai avem si un suflet care, din perspectiva spirituala, este ceva etern. Dar daca nu am avea un corp limitat în spatiu si în timp nu am sti ce înseamna sa-ti fie cald sau frig, nu am simti emotiile care ne rascolesc pe dinauntru, nu am avea habar de cît de buna este o ciocolata sau o înghetata. Corpul nostru nu este etern dar este foarte util. Insa de multe ori îl ignoram. Echilibrul lui este fragil si defineste relatia noastra cu mediul în care traim.

Procesul prin care corpul intra in relatie cu mediul pentru a supravietui se numeste metabolism. Acest cuvint vine din greaca veche : « metaballein », care este compus din prepozitia « meta » (dincolo de ceva) si verbul « ballein » (a arunca). Metabolismul este schimbul cu ceea ce se afla dincolo de corpul tau, cu mediul tau. Metabolismul înseamna a aduce în tine ceva din afara ta si a arunca în afara ta resturile de care nu ai nevoie înauntrul tau.

Corpul tau este în viata atîta timp cît se afla în relatie cu mediul în care traieste. Mîncarea cu care ne hranim stabileste limitele în care corpul nostru îsi gaseste echilibrul. Tot ce bagi în gura se metabolizeaza si se transforma în energie. Dar multi dintre noi am uitat ce înseamna sa mîncam sanatos si nu stim sa îi învatam nici pe copiii nostri.

Avem însa un robot care o poate face mai bine decît noi. Ati auzit bine, un robot inventat de românii de la Wello.ai, o aplicatie care învata copiii obezi si pe parintii lor cum sa scape de kilogramele în plus. Am invitat astazi la emisiunea « Noi venim din viitor » pe Dumitru Petreus, co-fondator si sef cu operatiunile la start-up-ul Wello.ai. Este din Cluj, orasul pe care presa occidentala l-a botezat « noul Silicon Valley al Europei ». Mai multe despre el si proiectele lui puteti afla la adresa : wello.ai

0:00
0:00