Ciprian Stanescu – Future Summit, viitorul cu accent românesc


Ciprian vine din viitor. Cine mai este si Ciprian asta ? Ciprian este în primul rînd un tip foarte cool. E ceva rar în vremurile astea în care toata lumea se agita alergînd dupa ceva care alearga mai repede decît noi. Ciprian nu este doar cool ci are si un simt al umorului foarte special. Va aduceti aminte de actorul de comedie Buster Keaton din vremea filmelor mute ? Facea tot felul de nazdravanii fara sa aiba nici o expresie pe fata lui, de parca nici un muschi nu s-ar fi clintit. Dar te uitai la el si te stricai de rîs. Este un talent rar sa aduci într-o lume trista un zîmbet care te destinde si te reconecteaza cu cei din jur. Rîsul e o nestemata rara, te aduce mai aproape de tine si te împaca cu lumea si cu cei de lînga tine.

Stim acum despre Ciprian ca este un tip cool care are un simt al umorului foarte subtil. Ciprian Stanescu, pe numele lui întreg, are treaba cu viitorul. Este presedinte la Social Innovation Solutions, o organizatie care ofera consultanta asociatiilor si companiilor cu impact social, cu trenduri de viitor si pasionate de inovare. A lucrat 10 ani pentru Institutul Aspen România, a co-fondat Global Shapers Bucharest Hub si are un curs despre inovatie sociala si leadership la Academia de antreprenoriat din Bucuresti. L-am invitat la emisiunea « Noi venim din viitor » pentru ca astazi se desfasoara la Bucuresti evenimentul care îi ocupa o buna parte din viata : Future Summit. Este locul în care oamenii din viitor vin în prezentul nostru ca sa ne spuna si noua cum este pe acolo.

Viitorul nu este atît de negru pe cît se chinuie sa ni-l prezinte televiziunile si o buna parte din mass media. Viitorul este plamadit de tehnologie, de proiecte inovante cu impact social care ies din mintea si sufletul unei generatii crescuta o data cu internetul si universul digital. Viitorul e negru doar pentru cei care nu îl înteleg. Se uita în el si vad acolo oglindirea propriilor lor spaime. Dar pentru cei care îi înteleg resorturile intime, viitorul este lumina. Asa cum au vazut misticii lumina care vine de dincolo de lumea noastra, asa vad ziua de mîine cei care proiecteaza în viitor lumina din ei. O parte din acesti oameni se afla astazi la Future Summit si ne vom delecta la aceasta emisiune cu Ciprian Stanescu, fondatorul acestui eveniment. Mai multe despre el si proiectele lui puteti afla la adresa : socialinnovationsolutions.org

0:00
0:00