Andrei Pitis – Innovation Labs, epicentrul inovatiei românesti


Viitorul nu este ziua ta de mîine. Viitorul este ceea ce îti imaginezi tu, acum, despre ziua ta de mîine. Ceea ce numesti tu viitor este aceasta clipa prezenta în care proiectezi cu mintea si cu sufletul tau o lume noua. Doar asta ai : aceasta clipa prezenta în care îti apartii. Restul sînt închipuiri. Trecutul si viitorul tau sînt doar umbrele prezentului tau.

Clipa ta prezenta îti apartine pentru ca tu esti aceasta clipa. E tot ceea ce ai pentru ca singurul lucru pe care îl ai pe lumea asta esti tu însuti. Nu esti nici masina de la poarta, nici casa în care stai si nici macar familia ta. Toate acestea trec. Si tu treci. Dar lasi în lume amprenta a ceea ce esti si iei cu tine suma experientelor pe care ai ales sa le traiesti. Doar pe tine te ai, adica viata ta. Si aici si în lumea de dincolo.

Cuvîntul « viata » vine din radacina proto-indoeuropeana « *leip – », care înseamna « a sta lipit » si « a îngrasa », « a creste ». Esti în viata atîta timp cît stai lipit de adevarul tau si îl îngrasi, îl faci sa creasca în lume. Viata este crestere. Ce cresti tu ? Pe tine însuti si iar acest « tu » este adevarul tau. Cu puterea acestui adevar construiesti, acum, ziua ta de mîine. Prin adevarul tau te conectezi cu cei de lînga tine si cu ei construiesti startup-urile care ne vor configura viitorul.

Am invitat astazi la emisiunea « Noi venim din viitor » un om pe care îl consider kilometrul zero al inovatiei românesti. Adica de la el au început o gramada de proiecte si de afaceri care astazi fac din România o tara conectata la viitor si la inovatie. Ati auzit de « Innovation Labs » ? A fost co-fondat de Andrei Pitis si a ajuns în acest an la a zecea editie. Andrei Pitis este emblema antreprenoriatului românesc. Nu va rezum aici parcursul lui, ne-ar lua prea mult timp. Dar precizez ca are investitii în vreo 30 de startup-uri si este extrem de activ în universul antreprenorilor si investitorilor români. Cred ca am putea face un interviu de zece ore cu el si nu v-ati plictisi.

Am avut ocazia sa stau de vorba cu el de cîteva ori si am simtit ca în spatele cuvintelor care îi ies pe gura se ascunde ceva mai adînc decît acele cuvinte. Andrei lasa sa treaca prin vorbe energia vietii. In alchimia lui personala a gasit drumul catre el însusi si de acolo construieste afacerile viitorului. A fondat VectorWatch, a fost vice-presedinte la Fitbit, a co-fondat Pentest-Tool iar acum este fondator si CEO la Simple Capital. Povestea lui nu este despre ceea ce face ci despre ceea ce pune din el în ceea ce face. Adica adevarul lui.

Mai multe despre proiectele lui Andrei Pitis puteti afla la adresa : innovationlabs.ro

0:00
0:00