Andra Munteanu – Printesa rebela de lînga Vaslui – Noi venim din viitor 41


A crescut pe cîmp ca toti copiii de la tara, la Deleni, pe lînga Vaslui. Stie cum arata cerul înstelat pe care se vede Calea Lactee, nu ca la oras, unde vezi antenele de pe bloc. E legata de pamînt si din acest motiv este vie, o calitate rara în vremurile noastre. Andra Munteanu este la baza antreprenoare. Adica face lucruri, le gîndeste, le doreste si le da forma. Stie cu ce se manînca afacerile si a adus experienta ei profesionala în zona sociala. Se ocupa de scoli, de profesori si de copii.

Impreuna cu mai multi parteneri au pus pe picioare Narada, o poveste cu profesori, copii, creativitate si bucuria de a învata. In România lucrurile stau cam asa : avem 42 % de copii si adolescenti analfabeti functional. Cifra e imensa si nu e de mirare ca unii dintre ei au putut ajunge ministri, deputati, senatori si chiar prim ministru. Ne place sau nu ne place, asta e realitatea în care traim si în care toti sîntem complice. Ne vaietam ca nimic nu merge si fugim în cele patru colturi ale lumii iar de acolo continuam sa înjuram România.

Dar mai sînt printre noi si oameni care au ramas aici si fac treaba. Sînt nestiuti, televiziunile românesti nu le spun povestea, prefera sa ne otraveasca într-un breaking news fara sfîrsit despre toti damblagii din lume. Andra Munteanu este din categoria rebelilor care nu numai ca viseaza la o lume mai buna ci îsi sufleca mînecile si o nasc prin actiunile lor. Narada are la activ o gramada de proiecte si o buna parte din ele sînt deja finantate. Aceasta mîna de tineri se încapatîneaza sa creada ca România se poate schimba. In bine. Datorita lor, scolile românesti au devenit mai respirabile iar copiii si profesorii au început sa creada în viitorul care bate la usa.

O veti descoperi pe Andra Munteanu la emisiunea mea de interviuri, « Noi venim din viitor », vineri de la cinci si jumatate la sase si, în reluare, sîmbata dupa stirile de la ora unsprezece, la RFI România. Avem o jumatate de ora în care va invit sa redescoperiti, alaturi de aceasta printesa rebela, ce înseamna sa înveti cine esti învatînd pe altii sa învete. Mai multe despre ea si proiectele ei puteti afla la adresa : « narada.ro ».

0:00
0:00