Alexandru Pacuraru – StrimStory, tarîmul audiobook-urilor românesti


Viitorul este o variabila. Daca te nasti în inima Africii la umbra unei camile, viitorul tau va arata probabil foarte diferit de al celui care se naste în aceeasi secunda în Silicon Valley. El are de toate, tu nu ai decît cerul deasupra capului si nisipul care îti intra printre degete. Viitorul tau va fi diferit de al celui nascut pe malul Atlanticului pentru ca, din cauza geografiei, nu ne nastem cu sanse egale.

Tehnologia însa rezolva aceasta problema. Cum o face ? Dîndu-ne tuturor acces egal la informatie. Cu un telefon mobil în buzunar copilul din Africa are acum acces la aceleasi baze de date ca si copilul nascut în Silion Valley. Astazi nu mai conteaza unde te afli si din ce trecut vii, conteaza ce faci cu informatia pe care o ai la îndemîna acum. Astazi poti creste oriunde te-ai afla.

Asta este magia viitorului, arta de a te educa, iar tehnologia îti deschide toate portile catre informatie. In noua paradigma a lumii în care intram acum s-ar putea ca pustiul nascut la umbra camilei în Africa sa aiba un avantaj fata de cel nascut si crescut în puful din Silicon Valley. Poate parea un paradox dar foamea se poate transforma într-un avantaj daca înveti sa faci din ea motorul propriei tale cresteri. Cînd îti este foame, te misti si cauti o solutie. Cînd nu-ti mai e foame, stai pe loc si astepti sa îti dea altii de mîncare.

Asta se întîmpla si cu informatia, hrana noastra spirituala. Atîta timp cît ea a fost ferecata în marile universitati ale lumii, informatia a privilegiat doar pe cei care si-au permis sa aiba acces la ele. Tehnologia matura acest model care privilegiaza doar pe cei cu bani si democratizeaza accesul la informatie. Cunoasterea nu se mai masoara în diplomele pe care le poti obtine pe la nu stiu ce scoli, se masoara în cîteva clicuri cu care deschizi portile lumii virtuale.

In România stam foarte bine, mai bine decît ne place noua sa credem sau decît am fost învatati sa credem. In România înca ne e foame, avem în noi ceva din setea copilului african nascut la umbra camilei. Dar nu sîntem în Africa ci în Uniunea europeana, unde avem acces la resurse. Foamea noastra combinata cu accesul la resurse face din România o tara foarte promitatoare. Putem face o mare diferenta educîndu-ne.

Din pacate scolile noastre au ramas întepenite în trecut si nu acolo este sursa cresterii noastre launtrice. Ai acum la îndemîna toate informatiile de care ai nevoie pentru a creste. Le gasesti pe internet si pe telefonul mobil. La toate acestea sa adauga o gramada de alte aplicatii care îti deschid portile catre comorile cunoasterii umane. Una dintre ele se va lansa în curînd pe piata româneasca. Se numeste StrimStory si îti va da acces la o biblioteca întreaga de audiobook-uri.

StrimStory pune un accent deosebit pe audiobook-ul în limba româna. Veti putea accesa în curînd o gramada de bijuterii editoriale în format audio si în limba româna. Aplicatia a fost pusa la punct de Alexandru Pacuraru, un tînar pasionat de programe informatice si de carte. A studiat la Universitatea Româno-Americana unde a obtinut un master în stiinta computerelor pentru management în business. A obtinut si un al doilea master la universitatea suedeza din Malmo. Mai multe despre el si despre proiectele lui puteti afla la adresa : https://www.strimstory.com

0:00
0:00