Adelina Nastase – Mindhub si copiii care ne codeaza viitorul


Viitorul nostru este definit de prezentul copiilor nostri. Ziua noastra de mîine va fi ziua pe care astazi o configureaza copiii nostri. Ei sînt nativii digitali, cei care s-au nascut cu un telefon într-o mîna si o tableta în cealalta. Au crescut împreuna cu noile tehnologii si vad lumea altfel decît o vedem noi, parintii lor. Noi nu sîntem nativi digitali ci nomazi digitali, adica pierduti într-o lume pe care o întelegem doar partial.

Putem face însa efortul de a întelege lumea noua în care cresc copiii nostri. Nu e usor dar se poate. Si se mai poate face ceva care este, de fapt, mai important. Putem oferi copiilor nostri sansa de a se adapta la aceasta lume noua de la o vîrsta foarte frageda. Avem pe piata din România din ce în ce mai multe centre, scoli si cluburi de formare în arta de a coda care si-au deschis portile pentru cei mai mici.

Unul dintre acestea este MindHub, un proiect initiat în Bulgaria care s-a extins deja în mai mult de zece orase din România dar si în tari precum Belgia, Finlanda, Danemarca, Olanda si Statele Unite. Am invitat-o astazi la emisiunea « Noi venim din viitor » pe Adelina Nastase care administreaza Clubul de programare MindHub Bucuresti – Unirii. Mai multe despre acest proiect puteti afla la adresa : mind-hub.ro

0:00
0:00