Tehnologia este mitologia viitorului – Stiri din viitor 18 – Mirel Bran

In « 1001 de nopti » se povesteste despre un covor care are puterea de a zbura. Te duce unde vrei tu plutind pe deasupra norilor pufosi. Este magic. Doar ideea ca te-ai putea urca pe el ca sa zbori dupa voia ta iti da fiori.

Ceea ce va spun aici este introducerea de la cartea pe care o voi publica în curînd : « Eu vin din viitor ».

Cuvîntul « tehnologie » vine din greaca veche : tekhno (arta, indeminare) si logos (idee, teorie, stiinta). Radacina proto-indoeuropeana este « *teks » (a tese). Tehnologia este la baza stiinta de a tese. Cu ea se pot imagina tot felul de covoare : mai moi, mai dure, patrate, rotunde, dreptunghiulare, hexagonale, colorate sau alb-negre, elastice sau rigide, usoare sau grele.

Ca si covorul magic din povestile arabesti, tehnologia te duce acolo unde alege gîndul tau sa mearga. Este o imagine care vorbeste de la sine. Tehnologia este tesatura iesita din mîinile tale pe care te asezi ca sa cutreieri lumea. Cînd pleci la drum, precum eroul din povesti, pleci ca sa afli cine esti. Te vei confrunta cu obstacole care nu sînt altceva decît încercari prin care cresti. Obstacolul te ajuta sa îti cunosti limitele si te obliga sa le depasesti. Te duci la capatul lumii ca sa afli  întregul fiintei tale. Fiecare loc strain prin care treci, fiecare etapa pe care o parcurgi este o oglinda care îti reveleaza rînd pe rînd chipurile ascunse în tine.

Iar daca vrei sa auzi ceva nou si sa respiri un aer mai oxigenat, asculta aceasta emisiune. « Stiri din viitor » este acum accesibila si in podcast si pe canalul de Youtube « Eu vin din viitor – Mirel Bran » :

https://www.youtube.com/results?search_query=eu+vin+din+viitor+mirel+bran

Dati un clic, abonati-va si aflati din ce este facut viitorul ca sa intelegeti ce cautati in acest prezent.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0:00
0:00