Scoala e cresterea dinauntru care ne uneste pe dinafara – Stiri din viitor 21 – Mirel Bran

Educatia este o tehnica prin care viata devine proces de învatare. Doar învatînd poti aduce dinauntrul tau ce ai mai pretios în tine pentru a-l oferi lumii. Viata este darul care ti s-a facut pentru a-l putea si tu darui mai departe. Radacina cuvîntului « dar » este « ghabh » care la baza înseamna în acelasi timp « a primi » si « a da ». Darul este ceea ce primesti de la ceilalti pentru a-l da mai departe. Viata ta nu îti apartine în întregime doar tie. In adîncul ei, ea este conectata cu vietile celor de lînga tine. In masura în care o primesti, o dai mai departe.

Noi am fost învatati sa credem ca scoala este cladirea unde ne-am tocit coatele pe banci si ca undeva exista niste oameni care organizeaza toata treaba asta. Le spunem Ministerul Educatiei si credem ca ei ne guverneaza destinul scolilor. Daca o fac, o fac foarte prost în România. Dar scoala, ca si biserica, e altceva decît aceste institutii la care cotizam. Adevarata scoala este relatia dintre elev si dascal care are în inima ei procesul de învatare. E cresterea pe dinauntru catre ceva care ne uneste în adînc pe toti.

Iar daca vrei sa auzi ceva nou si sa respiri un aer mai oxigenat, asculta aceasta emisiune. « Stiri din viitor » este acum accesibila si in podcast si pe canalul de youtube « Eu vin din viitor – Mirel Bran » :

https://www.youtube.com/results?search_query=eu+vin+din+viitor+mirel+bran

Dati un clic, abonati-va si aflati din ce este facut viitorul ca sa intelegeti ce cautati in acest prezent.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0:00
0:00