Media, coronavirus si blockchain – Stiri din viitor 15 – Mirel Bran

De cînd ne-am trezit cu acest coronavirus peste noi, avem o problema si în media. « Main media », cum zic americanii, adica media care conteaza, începe sa nu prea mai conteze. E foarte greu sa gasesti în aceasta media informatii clare si verificate despre coronavirus. Principalele medii de informare sînt departe de a fi lamurit opinia publica. Sîntem în ceata si bîjbîim, asta a singurul nostru adevar mediatic în acest moment. Pe acest fond în care mediile de informare nu au reusit sa ne clarifice s-a creat un spatiu imens pentru teoriile conspirationiste.

M-am hotarît sa ma uit mai atent pe ele ca sa înteleg de ce atîta lume asculta mai mult o teorie conspirationista decît una vehiculata de media. Si am descoperit urmatorul lucru : exista pe internet o gramada de aberatii dar cîteva din aceste teorii sînt foarte bine structurate si au argumente destul de solide pe care este imposibil sa le negi. Impactul lor asupra opiniei publice este urias. Este suficient sa te uiti putin pe traficul de pe mediile de socializare pe aceste subiecte ca sa întelegi încotro o ia opinia publica.

Din viitor vine însa o tehnologie care poate schimba lumea din radacini. Blockchain-ul este tehnologia care ne va rescrie istoria si pe aceste platforme descentralizate se pregatesc acum proiecte media extraordinar de creative. Acolo este viitorul pentru ca în acel orizont tehnologic încrederea, acest liant al oricarei societati, este garantata de algoritmi matematici nu de jurnalisti, nu de policiticieni sau tot felul de iluminati de pe internet. Ziua de mîine nu este asa neagra cum se vede acum în media. Peste cîtiva ani, ne vom uita în urma si ne vom da seama ca aceasta criza a coronavirusului a fost si sansa care ni s-a dat ca sa construim o lume mult mai buna decît cea în care traim acum.

Iar daca vrei sa auzi ceva nou si sa respiri un aer mai oxigenat, asculta aceasta emisiune. « Stiri din viitor » este acum accesibila si in podcast si pe canalul de Youtube « Eu vin din viitor – Mirel Bran » :

https://www.youtube.com/results?search_query=eu+vin+din+viitor+mirel+bran

Dati un clic, abonati-va si aflati din ce este facut viitorul ca sa intelegeti ce cautati in acest prezent.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0:00
0:00